10 Eye-openers uit een studentenjob bij Mise en Place

De studententijd is een periode van groei, ontdekking en het opdoen van waardevolle ervaringen.  En tegelijk ook een reis naar financiële zelfstandigheid. Het leven op kot, het uitgaansleven maar ook de cursussen worden elk jaar duurder. Met die gedachte in het achterhoofd zoeken vele jongeren een studentenjob, veelal in de hospitality sector. 

Of het nu gaat om werken in een café, festival, voetbalstadion of een evenementenlocatie, de hospitality sector biedt een unieke en verrijkende omgeving die verder gaat dan alleen een bron van inkomsten. In dit blogartikel gaan we dieper in op de voordelen, uitdagingen en waardevolle lessen die studenten trekken uit een studentenjob in de hospitality sector.

Voordelen van een studentenjob in hospitality

De kracht van gastvrijheid:

 • Het is niet iedereen gegeven, maar in de meeste bedrijven streven ze nog naar klantgerichtheid of gastgerichtheid in de hospitality. Een klant- of gastgerichte service is een service die voldoet aan de verwachtingen van uw klant. In de hospitality sector kennen we gelukkig de overtreffende trap, gastvrijheid. Hier gaan we de verwachtingen van onze gast niet enkel matchen maar ook meteen overtreffen. Dit geeft een goed gevoel aan onze gast en laat een positieve indruk na. Een gastvrij gebaar is zo simpel als de deur voor iemand openen maar maakt een wereld van verschil, probeer het zelf maar eens. 
 • Bij Mise en Place leren onze jobpers deze vaardigheid in te zetten op de job maar ook in het dagelijks leven. Iets waar ze nog heel hun professionele carrière plezier aan zullen hebben.

Teamwork en samenwerking bevorderen:

 • De hospitality sector gedijt op teamwork en samenwerking. Studenten krijgen de kans om te werken in diverse teams, waarbij ze leren communiceren, taken verdelen, elkaar ondersteunen maar ook met spanning omgaan. Deze ervaringen zijn waardevol, niet alleen voor de huidige baan, maar ook voor toekomstige werkplekken waar samenwerking cruciaal is.

Multitasking vaardigheden aanscherpen:

 • In een dynamische omgeving zoals de hospitality sector is multitasking een essentiële vaardigheid. Met gerichte opleidingen, leren we onze jobpers hoe ze meerdere taken tegelijkertijd kunnen beheren, snel kunnen schakelen tussen verschillende taken en onder druk effectief kunnen presteren. Deze bekwaamheid zal van onschatbare waarde zijn in zowel professionele als persoonlijke situaties.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen ontwikkelen:

 • Geen dag is hetzelfde. Onverwachte situaties, drukke momenten en speciale verzoeken zijn aan de orde van de dag. Hierdoor ontwikkelen jobpers bij Mise en Place een hoog niveau van flexibiliteit, oplossend denken en aanpassingsvermogen. Deze eigenschappen zijn niet alleen nuttig in de professionele wereld, maar dragen ook bij aan persoonlijke groei.

Uitdagingen in de hospitality sector

Werken onder druk:

 • De aard van de hospitality sector betekent vaak werken onder tijdsdruk en in stressvolle situaties. Studenten worden uitgedaagd om kalm te blijven en effectief te presteren, zelfs tijdens drukke periodes. Deze ervaring kan een waardevolle les zijn in stressmanagement en het behouden van kalmte in veeleisende omstandigheden.

Onregelmatige werktijden:

 • Een van de uitdagingen van werken in de hospitality sector zijn de onregelmatige werktijden, waaronder avonden, weekends en feestdagen. Voor studenten kan dit een evenwichtsoefening zijn tussen werk, studie en vrije tijd. Het ontwikkelen van effectieve time-management vaardigheden is cruciaal om deze uitdaging te overwinnen.

Omgaan met diverse persoonlijkheden:

 • De hospitality sector brengt werknemers in contact met een breed scala aan persoonlijkheden, zowel onder collega's als gasten. Het vermogen om effectief te communiceren en relaties op te bouwen met diverse mensen is een belangrijke vaardigheid. Studenten leren tolerantie, begrip en empathie te tonen tegenover elkaar, wat hen helpt in hun verdere traject.

Waardevolle lessen geleerd tijdens een studentenjob in de hospitality sector:

Het belang van gastvrijheid:

 • We kunnen het niet genoeg herhalen. Werken in de hospitality sector leert studenten het belang van gastvrijheid en het creëren van een positieve ervaring voor anderen. Deze les gaat verder dan de werkplek en kan worden toegepast in alle aspecten van het leven, waardoor studenten zich bewust worden van het effect van vriendelijkheid en zorgzaamheid.

Zelfdiscipline en verantwoordelijkheid:

 • Een studentenjob in de hospitality sector vereist zelfdiscipline en verantwoordelijkheid. Studenten leren op tijd te komen, taken uit te voeren en verantwoording af te leggen voor hun werk. Deze eigenschappen zijn niet alleen waardevol op de werkplek, maar vormen ook de basis voor een succesvolle academische en professionele carrière.

Waardering voor teamwork:

 • Het werken met diverse teams in de hospitality sector benadrukt het belang van teamwork. Studenten beseffen dat samenwerking en elkaar ondersteunen leiden tot een efficiëntere en positievere werkomgeving. Deze waardevolle les kan worden toegepast in groepsprojecten op school en in toekomstige samenwerkingen op de werkplek.
   

Een studentenjob in de hospitality sector gaat verder dan alleen maar geld verdienen. Het biedt studenten de kans om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen, uitdagingen te overwinnen en waardevolle lessen te leren die hen voorbereiden op de toekomst. Of het nu gaat om het verbeteren van klantenservice vaardigheden, het ontwikkelen van flexibiliteit of het waarderen van teamwork, de ervaring in de hospitality sector is een investering in persoonlijke en professionele groei. Dus, als je als student de kans krijgt om in deze bruisende sector te werken, omarm het dan als een kans om te leren, te groeien en je horizon te verbreden. Want een studentenjob in de hospitality sector is niet alleen een baan, het is een reis van zelfontdekking en waardevolle ervaringen.

Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om zelf van start te gaan in hospitality? Plan vandaag dan hier nog je intakegesprek in en ga aan de slag bij Mise en Place!

Op de hoogte blijven van de laatste Mise en Place nieuwtjes?

Blijf op de hoogte